Her kommer oppskriften på gulrotkaken min.
4 dl hvetemel
1 ts natron
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts salt
4 dl sukker
2 1/2 dl matolje
3 egg
4 dl gulrøtter, revne
Glasur:
200 g cream cheese (jeg bruker Philadelpia)
5 dl melis
1 ts vaniljesukker
75 g smør
Varm ovnen til 175 grader.
Bland mel, natron, kanel, vaniljesukker og salt i en bolle.
Rør sammen sukker, olje og egg i en annen bolle med elektrisk visp.
Tilsett melblandingen litt om gangen og rør godt. Vend inn gulrøttene.
Hell røren i en smurt form (jeg bruker en rund springform på 24 cm) og stek i 1-1 1/2 time.
(Min var ferdig etter en time, men jeg vil tro det varierer litt fra ovn til ovn)
Sett kaken til avkjøling og ta den så ut av formen.
Når kaken er avkjølt, vispes ingrediensene til glasuren
sammen med elektrisk visp til glasuren er glatt og fin.
Fordel den jevnt utover kaken.
Dersom du har hjelp av en liten gutt som jeg hadde i dag
og plutselig helte sukkeret sammen med melet, går det helt fint. ;)
Eggene og oljen kan vispes sammen for hånd.
Det samme med glasuren, men da bør smøret være rimelig mykt for å unngå klumper.
Nå tror jeg at jeg skal ta meg et stykke kake, hehe. ;)
1 kommentar:
Så snill du er ...Tusen takk :o)
Legg inn en kommentar